بررسی تخصصی Xiaomi Mi4؛ چینی‌ باکیفیت

اگر تا به حال نام شیائومی را نشنیده‌اید و با گوشی‌های این کمپانی آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم بررسی یکی از گوشی‌های پر سر و صدا و خوش ساخت این کمپانی‌، یعنی Mi4، را بخوانید تا با این کمپانی بیشتر آشنا شوید.

 

شیائومی چیست؟ شاید نام این کمپانی را شنیده باشید اما به‌طور حتم کسانی هستند که نام شیائومی برایشان ناآشناست. شیائومی برند چینی است که فعالیت گسترده‌ای در خارج از خاک چین ندارد. این کمپانی در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد و توانست با سرعت زیاد خود را از بین رقیبان بزرگش بالاتر بکشد تا جایی که فروش گوشی‌هایش از فروش گوشی‌های سامسونگ و اپل در چین پیشی گرفت. در بررسی امروز گوشی‌ای از این شرکت به نام Mi 4 را در دست می‌گیریم و به تمام معایب و مزایایش پی می‌بریم.

طراحی

شبیه هیچکس

کمپانی‌های چینی به کپی کردن شهرت دارند، به‌خصوص گوشی‌های چینی زیادی در بازار هستند که از طراحی آیفون استفاده می‌کنند. شیائومی شاید در طراحی‌های خود از این طرف و آن طرف کپی‌برداری کرده باشد اما در این مسیر راه خود را در پیش‌گرفته و سعی کرده تا گوشی Mi4 شبیه به هیچ گوشی‌ای نباشد.

اطراف گوشی یک فریم فلزی قرار گرفته تا آن را در سقوط کردن و ضربه خوردن محافظت کند. در سمت راست فریم فلزی کلیدهای ولوم و پاور دیده می‌شوند در حالی که در سمت چپ درگاه سیم‌کارت قرار دارد که از نوع میکرو پشتیبانی می‌کند. بیرون کشیدن درگاه سیم‌کارت کار بسیار سختی است و برای خارج کردن آن تلاش زیادی لازم است.

در بالای فریم فلزی دستگاه سوکت جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا در کنار درگاه اینفرارد و در پایین درگاه ارتباطی به همراه اسپیکر قرار دارند.

مابقی بخش‌های گوشی از نظر طراحی گیرا نیستند. در قاب جلویی صفحه‌نمایش و در بالای آن دوربین دوم، سنسور نور و مجاورت و خروجی صدای مخاطب قرار دارند. در حالی که در پایین صفحه سه کلید لمسی بازگشت به عقب، Home  و برنامه اخیر قرار دارند.

به لطف فاصله کم صفحه‌نمایش با لبه‌های گوشی با گوشی‌ای بزرگ و حجیم روبرو نیستیم. اما متاسفانه ضخامت دستگاه با اندازه‌ای ۸٫۹ میلی‌متری به‌شدت خود را نشان می‌دهد.

درمجموع با اینکه Mi 4 گوشی ۵ اینچی است به‌خوبی در دستان شما می‌نشیند و با بالانس خوبی که در طراحی و وزن آن به کار رفته از دست گرفتن و حمل آن لذت می‌برید.

صفحه‌نمایش

باکیفیت‌تر از حد انتظار

همان‌طور که گفتیم صفحه‌نمایش ۵ اینچی است. کیفیت این صفحه‌نمایش تقریبا بزرگ، فول اچ دی است و تراکم پیکسلی ۴۴۱ پیکسل در اینچ را دارد. روی کاغذ صفحه‌نمایش گوشی هیچ شانسی در برابر بزرگان بازار ندارد اما باید بگوییم که در عمل کارآیی متفاوتی را مشاهده می‌کنید. نوع صفحه IPS است و رنگ‌ها در آن بسیار زنده هستند، اما متاسفانه عمق رنگ مشکی بسیار کم است. با نگاه کردن به صفحه گوشی حتی از فاصله بسیار کم هیچ پیکسلی را در آن مشاهده نمی‌کنید.

زاویه دید صفحه‌نمایش نیز به لطف نوع آن بسیار خوب است و حتی با نگاه کردن از زاویه بسیار زیاد به صفحه هیچ کاستی‌ای در کیفیت آن مشاهده نمی‌شود.

خوب بودن صفحه‌نمایش در نور خورشید هم ادامه پیدا می‌کند. شاید از این نظر نتوانید آن را با صفحه گوشی‌ای مانند P9 مقایسه کنید اما در محیط باز هیچ محتوایی را روی صفحه‌نمایش از دست نخواهید داد و با کمی تلاش همه محتوا به شما نمایش داده می‌شود.

سخت‌افزار

میان رده اما بدون لگ

پردازنده اسنپدراگون ۸۰۱ به عنوان قلب تپنده گوشی مورد استفاده قرار گرفته است. این پردازنده در کنار خود یک رم ۳ گیگابایتی را برای انجام اعمال مولتی تسکینگ دارد. حافظه داخلی نیز در دو نسخه ۱۶ و ۶۴ گیگابایتی عرضه می‌شود و پشتیبانی از کارت حافظه خارجی وجود ندارد.

زمانی که تمام برنامه‌ها بسته هستند از ۳ گیگابایت رم حدود ۱٫۵ گیگابایت آزاد و در اختیار کاربر قرار دارد. گوشی‌ای که در اختیار ما قرار داشت نسخه ۱۶ گیگابایتی بود که باوجود رابط کاربری سبک و رنگارنگ MIUI 5.0 تنها ۳٫۵ گیگابایت از آن در اختیار فایل‌های سیستمی قرار داشت و ما بقی فضا در اختیار کاربر بود.

در مبحث سخت‌افزار هیچ زمان نتوانستیم به بنچ مارک‌ها اعتماد کنیم و همیشه قضاوتمان را بر اساس تجربه کاربری گوشی قرار می‌دهیم که بهترین گزینه است زیرا مهم این است که یک گوشی در عمل بتواند فرمان‌ها را به‌خوبی اجرا کند و کاربر را راضی نگه دارد.

در انجام اعمال روزمره گوشی کندی و لگ ندارد. برنامه‌ها با سرعت قابل‌قبولی باز می‌شوند و گشت‌وگذار در منوها کاملا روان انجام می‌شود.

در انجام بازی‌ها هم مشکلی با اجرای بازی سنگینی مانند آسفالت ۸ نداشتیم. این بازی در بهترین حالت خود اجرا شد و سرعت لود کردن فریم‌ها باوجود کمی کندی قابل‌قبول بود و مشکلی در اجرای بازی به وجود نمی‌آورد.

دوربین

ساده و کارآمد

دوربین ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی ساخت شرکت سونی است. از زمان لمس آیکون دوربین تا کامل فعال شدن آن و آماده شدن برای عکاسی کردن حدود ۱٫۲ ثانیه زمان طول خواهد کشید. منوی دوربین بسیار ساده است و برخلاف منوی دوربین هوآوی که شباهت زیادی به منوی آیفون دارد، شبیه به منوی هیچ گوشی دیگری نیست. در پایین منوی دوربین سه کلید یکی برای گرفتن عکس، یکی برای سوییچ کردن به فیلم‌برداری و دیگری برای نمایش آخرین عکس گرفته‌شده وجود دارند.  در بالای این سه کلید، سوییچ‌هایی برای رفتن به دوربین دوم، تنظیمات HDR و تنظیمات فلاش دیده می‌شوند.

ترفندهایی برای کارکرد راحت‌تر با دوربین در نظر گرفته‌شده؛ به‌طور مثال برای دیدن تنظیمات بیشتر برای گوشی باید انگشت خود را روی صفحه به سمت راست بکشید یا برای سوییچ کردن بین دوربین اول و دوربین دوم می‌توانید انگشت خود را روی صفحه به سمت بالا یا پایین بکشید.

کار کردن با منوی دوربین راحت است و دسترسی به تمام تنظیمات بسیار راحت است. اگرچه امکانات منوی دوربین کافی است، در مقابل منوی دوربین گوشی‌های سامسونگ هیچ حرفی برای گفتن ندارد.

مهم‌تر از منوی دوربین عکس‌های گرفته‌شده با آن و کارکردش است. در نور کافی عکس‌های گرفته‌شده با دوربین جزئیات را به‌خوبی ثبت می‌کند و رنگ‌ها را اشباع تر از حالت عادی به ثبت می‌رساند.

شب و در نور کم کارکرد دوربین کاملا متفاوت است. نویز تصاویر بسیار بالاست و جزئیات به‌خوبی در آن ثبت نمی‌شوند. باوجود اندازه دهانه دیافراگم f/1.8 انتظار بیشتری از این گوشی داشتیم اما انتظار ما در شب برآورده نشد.

دوربین دوم به ویژگی Beauty مجهز است. می‌توانید در ۴ سطح از این ویژگی استفاده کنید که در سطح میانی بهترین جواب را خواهید گرفت. دوربین دوم یک ویژگی سرگرم‌کننده جالب دارد. زمانی که ویژگی Beauty فعال باشد و گوشی را روبروی صورتتان بگیرید با الگوریتمی که برای آن تعریف شده گوشی سن و جنسیت را حدس میزند. حدس جنسیت به‌خوبی انجام می‌شود و حدس سن نیز با کمی خطا تقریبا درست است. این ویژگی بیشتر از اینکه کارآیی داشته باشد جنبه سرگرمی دارد.

نمونه عکس‌های دوربین اصلی و دوربین دوم گوشی را در ادامه می‌توانید مشاهده کنید. برای مشاهده عکس‌ها در اندازه اصلی روی آن‌ها کلیک کنید.

نمونه عکس‌های دوربین اصلی

نمونه عکس در حالت زوم ۱۰۰ درصد

نمونه عکس دوربین دوم با beauty متوسط

نرم‌افزار

قدیمی و رنگارنگ

اندروید از پیش نصب‌شده روی گوشی نسخه ۴٫۴٫۴ است که کمی قدیمی به نظر می‌رسد. روی این اندروید رابط کاربری مخصوص شیائومی یعنی MIUI نصب‌شده است. رابط کاربری شیائومی مانند تمام رابط کاربری‌هایی که می‌شناسیم مزایا و معایب خودش را دارد. آیکون‌ها در آن رنگارنگ هستند و خبری از صفحه مخصوص اپلیکیشن ها نیست. نوار نوتیفیکیشن همانند هوآوی دوقسمتی است و در یک بخش نوتیفیکیشن ها و در بخش دیگر سوییچ‌های موردنیاز برای تنظیمات سریع قرار دارند.

بخش تنظیمات گوشی پراست از تنظیمات گوناگون که با مشاهده آن به یاد بخش تنظیمات iOS افتادیم. یکی از کامل‌ترین منوهای تنظیمات در بین گوشی‌های اندرویدی مربوط به این گوشی است.

چند مورد از موارد جالبی را که در تنظیمات وجود دارد برای شما بیان می‌کنیم:

One-handed mode: با اینکه صفحه‌نمایش چندان بزرگ نیست و دسترسی به همه قسمت‌های آن به‌راحتی امکان‌پذیر است شیائومی این ویژگی را برای گوشی تعریف کرده است. زمانی که این بخش را فعال کنید با توجه به سلیقه خودتان می‌توانید محتوای نمایش داده شده در صفحه را به پنجره ۴ یا ۳٫۵ اینچی کوچک کنید. برای کوچک کردن صفحه باید انگشتتان را از کلید وسط به سمت چپ یا راست بکشید.

Notification light: در این بخش تنظیمات چراغ نوتیفیکیشن، که زیرکلید لمسی home قرار دارد، قابل دسترسی است. می‌توان برای هر نوتیفیکیشنی رنگی خاص را در نظر گرفت، به‌طور مثال برای تماس‌های از دست رفته رنگ قرمز و….

با اینکه هیچ‌چیز جای اندروید خالص را نمی‌گیرد، رابط کاربری شیائومی‌ توانست ما را قانع کند تا نمره خوبی به آن بدهیم و آن را دوست داشته باشیم. این رابط کاربری کمی کودکانه و به‌اصطلاح سطح پایین به نظر می‌آید اما امکانات و تنوع خوبی دارد که کاربر را خسته نمی‌کند.

گالری تصاویر (۸ تصویر )

داغ کردن

خوشبختانه هیچ مشکلی در این بخش در گوشی دیده نشد. چه در بازی‌های سنگین و چه در فیلم‌برداری ۴K هیچ داغ کردنی در کار نبود. انتظار زیادی از این گوشی نداشتیم اما حقیقتا Mi4 سربلند از این بخش بیرون آمد.

باتری

بهتر از بسیاری پرچم‌داران

شیائومی از باتری‌ای ۳۰۸۰ میلی‌آمپر ساعتی در Mi4 استفاده کرده؛ ظرفیت باتری از بسیاری پرچم‌داران حال حاضر اندرویدی بیشتر است. اگرچه همیشه ظرفیت بیشتر باتری به‌طور حتم دلیل بر ماندگاری بیشتر آن نیست، در این گوشی ظرفیت بالای باتری و ترفندهایی که شیائومی در نظر گرفته منجر به ماندگاری بیشتر باتری شده است.

در استفاده معمولی به‌راحتی گوشی تا ۲ روز متوالی بدون نیاز به شارژ پاسخگو است، چیزی که در بیشتر گوشی‌های اندرویدی امروز مشاهده نمی‌شود. نه تنها مدت ماندگاری باتری بسیار خوب است، زمان شارژ شدنش هم بسیار معقول است. در تست ما باتری در مدت ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه از صفر به شارژ ۱۰۰ درصد رسید.

باید بخریم؟

شاید Mi4 در جزئیات، گوشی بسیار خوبی نباشد و کاربر را به خود جذب نکند اما درمجموع و زمانی که همه چیز و به‌خصوص قیمت را در کنار هم قرار دهیم با گوشی‌ای روبرو خواهیم شد که ارزش خرید بالایی دارد. اگر کسی از ما بپرسد که پایین ۱ میلیون تومان گوشی‌ای پیشنهاد بدهیم Mi4 به‌طور حتم یکی از گوشی‌هایی خواهد بود که در لیست پیشنهادی ما قرار خواهد گرفت.

رقبا

P9 Lite

P8

Honor 5X

G8

Xperia C4

Galaxy J7

(Galaxy A3 (2016

Call Now Button