طراحی
بازار اسمارت فون های میان رده به بازاری مناسب و پرفروش برای کمپانیها تبدیل شده است و همه شرکتهای سازنده سعی می کنند علاوه بر تولید و معرفی گوشیهای پرچم دار در این بخش از بازار نیز حضور قدرتمند داشته باشند. الجی نیز همسو با دیگر شرکتها گوشیهای میان رده خوبی به بازار معرفی کرده است. سری K الجی میان رده سال ۲۰۱۶ این شرکت است و K10 گل سرسبد این سری است که بهتازگی وارد بازار ایران شده.
در جعبه خریداری شده علاوه بر باتری و گوشی یک هدفون و کابل Micro USB و شارژر نیز موجود است. هدفونهای ارائه شده به همراه گوشی بسیار سادهاند، اما کیفیتشان قابل قبول است. این نکته را هم باید اضافه کنیم که در جعبه ارائه شده در برخی کشورها یک قاب مخصوص نیز موجود است.
طراحی
K10 از طراحی خوبی بهره میبرد و حس یک گوشی گران قیمت را به کاربر القا میکند. سبک طراحی این گوشی تقریبا همانی است که در گوشیهایی چون G4 و G3 دیدهایم. ضخامت این گوشی ۸٫۸ میلیمتر و وزن آن ۱۵۳ گرم است. این ابعاد در کنار لبههای انحنادار گوشی و البته استفاده از صفحه نمایش ۲٫۵D باعث میشود تا K10 یک گوشی خوش دست و شیک به نظر برسد.
گالری تصاویر (۱۳ تصویر )
لبه های کناری پوششی کرومی دارند که زیبایی خاصی در کنار رنگ مشکی ایجاد کرده است. در لبههای کناری سمت چپ و راست گوشی هیچ کلید یا درگاهی وجود ندارد. درواقع کلیدهای تنظیم صدا و پاور مانند دیگر گوشیهای الجی به قاب پشتی منتقل شدهاند و درگاههای سیم کارت و کارت حافظه زیر قاب پشتی مخفی شدهاند. باتری قابل تعویض است، اما برای جابجا کردن سیم کارت نیازی به برداشتن باتری ندارید و با تعویض سیم کارتها دستگاه بهصورت خودکار مجددا راه اندازی میشود.
K10 در سه نسخه K420 و K430 و K430DS معرفی شده است. نسخهای که برای بررسی در اختیار ما قرار داده شده بود K430DS بود که به دو درگاه سیم کارت نانو و یک درگاه کارت حافظه مجهز است. این نسخه از گوشی علاوه بر پشتیبانی ۳G از شبکه ۴G KDC پشتیبانی میکند. قاب پشت پلاستیکی است و جنس خوبی دارد. بافت ریزی که در قاب پشتی کار شده است علاوه بر زیبایی باعث میشود نگهداشتن گوشی در دست راحتتر باشد. در پشت گوشی، علاوه بر کلیدهای تنظیم صدا و کلید پاور، شاهد لنز دوربین و فلاش هستیم. اسپیکر گوشی نیز در پایین قاب مشاهده میشود. درمجموع باید گفت K10 یکی از خوشاستیلترین گوشیهای میان رده است.
صفحه نمایش
K10 به صفحه نمایش ۵٫۳ اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن اچ دی و تراکم پیکسلی ۲۷۷ پیکسل مجهز است. حدود ۷۱ درصد از جلو گوشی با این صفحه نمایش پوشیده شده و، همانطور که گفتیم، استفاده از فناوری ۲٫۵D کار با صفحه نمایش را لذت بخش تر کرده است. برای محافظت از صفحه نمایش نیز پوشش گوریلا گلس ۳ به خدمت گرفته شده است. برای کاهش ضخامت صفحه نمایش و افزایش پاسخگویی به لمس آن از فناوری In-Cell استفاده شده است. در این فناوری پنل لمسی بهصورت مستقیم روی صفحه نمایش نصب میشود. با دوبار ضربه روی صفحه نمایش در حالت خاموش می توانید آن را روشن کنید. این قابلیت در اکثر گوشی های پرچم دار ال جی موجود است. میزان روشنایی صفحه نمایش در حد قابل قبولی است، اما بهپای گوشیهایی با صفحه نمایش AMOLED نمیرسد. با این حال رنگها طبیعی نمایش داده میشوند و صفحه نمایش تقریبا در هر موقعیت نوری خواناست.
پردازنده و سیستم عامل
همانطور که گفتیم، K10 در نسخههای مختلف به بازار معرفی شده است. مدل K420 به پردازنده ۴ هستهای Snapdragon 410 مجهز است و مدلهای K430 با پردازنده هشت هستهای Mediatek MT6753 ارائه شدهاند. البته در بازار ایران شما میتوانید مدل K430 با پردازنده مدیاتک هشت هستهای را پیدا کنید. میزان حافظه RAM نیز در نسخههای مختلف متفاوت است، اما نسخهای که رسما وارد بازار ایران شده است ۲ گیگابایت حافظه رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی دارد. در عمل هم K10 میتواند از عهده همه کارهای روزمره و بازیهای ساده برآید. بازیهای سنگین مانند Fifa16 و Asphalt 8 نیز قابل اجرا هستند، اما در حین بازی شاهد توقف یا کندی فریم ریت هستیم. از ۲ گیگابایت حافظه رم دستگاه حدود ۱٫۲ گیگابایت آن خالی است. از ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی هم حدود ۱۱ گیگابایت در اختیار کاربر است، اما میتوانید با استفاده از درگاه کارت حافظه تا ۳۲ گیگابایت حافظه به آن اضافه کنید.
خوشبختانه K10 به آخرین نسخه اندروید ارائهشده تا کنون، یعنی اندروید ۶، مجهز است. رابط کاربری LG UX 4.0 هم، که در گوشیهایی چون G4 دیده بودیم، در این گوشی موجود است. این رابط کاربری ساده و شکیل است و کار کردن با آن اصلا سخت نیست.
دوربین
K10 به دوربینی ۱۳ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم ۲٫۲ بهعنوان دوربین اصلی و دوربینی ۵ مگاپیکسلی در بالای صفحه نمایش برای عکاسی سلفی و مکالمه تصویری مجهز است. رابط کاربری دوربین بسیار ساده است و هیچگونه امکانات اضافی در اختیار کاربر قرار نمیدهد. تنها گزینههای موجود در منوی دوربین تنظیمات عرض عکس و تایمر هستند. قابلیت Selfie Gesture Shot (گرفتن عکس با باز کردن و بستن دست) در منوی سلفی موجود است. فوکوس روی سوژه ها کمی تاخیر دارد و حالت HDR نیز برای این دوربین موجود نیست؛ بنابراین عکسهایی که در محیطهای کم نور گرفته میشوند کمی تیرهاند. دوربین جلو دستگاه مجهز به فلاش نیست، اما میتوانید با استفاده از علامت فلاشی که در اختیارتان است صفحه نمایش را هنگام عکاسی روشن نگه دارید تا نور آن به عکاسی سلفی کمک کند. هر دو دوربین قابلیت فیلم برداری با کیفیت فول اچ دی را دارند. درمجموع کیفیت هر دو دوربین برای گوشی در این سطح قابل قبول است، هرچند نباید انتظار داشته باشید عکسهایی در حد و اندازه گوشی G4 برای شما بگیرد.
نمونه عکس های دوربین اصلی
قابلیتهای ارتباطی
همانطور که گفتیم، K10 نسخههای مختلفی دارد. نسخه K430 یا همان K10 LTE مجهز به دو سیم کارت است که یکی از این سیم کارتها از شبکه نسل چهارم پشتیبانی میکند. Wi-Fi این گوشی از استانداردهای a/b/g/n/ac و Wi-Fi Direct پشتیبانی میکند و بلوتوث نیز نسخه ۴٫۱ است. تنها موردی که دوست داشتیم در این گوشی تعبیه میشد قابلیت OTG بود. رادیوی اف ام نیز برای K10 موجود است که میتوانید با اتصال هدفون به دستگاه از آن استفاده کنید.
باتری
برای K10 یک باتری ۲۳۰۰ میلی آمپر ساعتی از نوع لیتیوم یون در نظر گرفته شده است. این باتری در استفاده معمول از دستگاه، با توجه به روشن بودن Wi-Fi، حدود ۱۶ ساعت دوام میآورد، اما هنگام پخش فیلم مداوم حدود ۵ ساعت میتوانید روی آن حساب باز کنید. اگر از دیتای گوشی در حالت ۴G استفاده کنید، باتری حدود ۶ ساعت دوام میآورد؛ اما بهطور متوسط یک تا یک روز و نیم بدون نیاز به شارژ میتوانید با گوشی کار کنید. درمجموع باتری K10 جزو باتری های خوب در بین گوشی های میان رده است.
نظر نهایی
K10 میان ردهای زیبا و دوست داشتنی است. این گوشی، علاوه بر قیمت مناسب، امکانات خوبی در اختیار کاربر قرار میدهد. در کل نباید از این گونه گوشیها انتظار بالایی داشته باشید. اگر به دنبال یک گوشی هوشمند برای انجام دادن کارهای روزانه می گردید و البته به اجرای بازی روی گوشی عادت ندارید، K10 میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. در این محدوده قیمتی گوشیهایی چون On5 ،J7،A3 از سامسونگ وP8 Lite از هوآوی جدیترین رقبای K10 هستند.
مزایا