ماه‌های گذشته ماه‌های خوش‌یمنی برای سامسونگ نبود. اتفاقاتی که برای نوت۷ افتاد این شرکت را مجبور به توقف تولید یکی از محبوب‌ترین گوشی‌هایش کرد؛ اما این اتفاق نتوانست سامسونگ را از ادامه راه ناامید کند. بخش میان‌رده‌های این شرکت همیشه جزو محبوب‌ترین‌های بازار بوده است. J7 Prime یکی از جدیدترین اعضای این خانواده امکانات بهتری نسبت به نسخه ۲۰۱۶ ارائه می‌دهد و می‌تواند محبوبیت خانواده J را بین کاربران بیشتر کند.

طراحی

طراحی J7 Prime به J7 (2016) شباهت بسیار دارد. بخش جلو گوشی شامل صفحه نمایش ۵٫۵ اینچی است که از شیشه ۲٫۵D ساخته شده و سه کلید معروف سامسونگ در زیر آن قرار دارند. کلیدها نور پس‌زمینه ندارند و در تاریکی کار با آن‌ها کمی مشکل است. کلید Home مانند پرچم داران این شرکت مجهز به سنسور اثر انگشت است و با دو بار فشار دادن آن دوربین به‌سرعت آماده عکاسی می‌شود. برای باز شدن صفحه نمایش نیازی به فشردن کلید Home نیست و فقط کافی است انگشتتان را روی حسگر شناسایی اثر انگشت قرار دهید. بعد از شناسایی انگشت بلافاصله گوشی باز می‌شود. این حسگر سرعت شناسایی بالایی دارد، اما برخی مواقع انگشت را شناسایی نمی‌کند و باید انگشتتان را خیلی دقیق روی آن بگذارید. در طول بررسی این مشکل ۴ بار برای ما پیش آمد. بالای صفحه نمایش دوربین دوم، خروجی صدای مخاطب و حسگر مجاورت قرار گرفته و، برخلاف J7 (2016)، فلاش برای دوربین دوم وجود ندارد.

به دلیل استفاده از فلز در بدنه، قاب پشتی دوتکه است. قسمت‌های بالا و پایین، به دلیل قرارگیری آنتن، از پلاستیک استفاده شده و قسمت میانی کاملا فلزی است. پلاستیک استفاده شده در بالا و پایین قاب پشتی آسیب‌پذیر است و علاوه بر این رنگش بعد از مدتی کیفیت اولیه را ندارد و باید همواره مراقبش باشید. کناره سمت راست محل قرارگیری کلید پاور است و این بار اسپیکر نه در کناره پایین قرار دارد و نه در قاب پشتی، بلکه اسپیکر در همین کناره سمت راست و بالای کلید پاور مشاهده می‌شود. شاید سامسونگ قصد سنت‌شکنی داشته است.

  

  

کناره سمت چپ قسمت شلوغی است. کلیدهای تنظیم صدا، جایگاه سیم‌کارت یک و یک دریچه بزرگ‌تر برای سیم‌کارت دوم و کارت حافظه جای خالی در کناره سمت چپ باقی نگذاشته‌اند؛ بنابراین می‌توانید هم‌زمان هم از دو سیم‌کارت استفاده کنید و هم کارت حافظه داشته باشید. از نظر ما این شکل درگاه بهتر از درگاه‌های هیبریدی است. کناره پایینی هم محل قرارگیری پورت ۳٫۵ میلی‌متری، درگاه میکرو یواس‌بی و میکروفون است.

  

پردازنده و سیستم عامل

J7 Prime از همان پردازنده‌ای بهره می‌برد که در J7 (2016) استفاده شده بود. پردازنده ۸ هسته‌ای Exynos 7870 دارای هشت هسته ۱٫۶ گیگاهرتزی Cortex-A53 است. برای بهبود عملکرد یک گیگابایت به رم افزوده شده است و اکنون در یک میان‌رده از سامسونگ شاهد سه گیگابایت رم هستیم. ۱٫۳ گیگابایت از فضای رم تقریبا در بیشتر مواقع خالی است. قدرت پردازنده به گونه‌ای است که می‌تواند به‌راحتی بازی‌هایی چون Dead Trigger 2،Modern Combat 5  و  Asphalt 8را اجرا کند. هنگام بازی گرمایی هم احساس نمی‌شود.

در استفاده روزمره نظیر وب‌گردی و اجرای هم‌زمان چند برنامه نیز هیچ گونه لگ و کندی دیده نمی‌شود. ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی برای ذخیره فایل‌ها در نظر گرفته شده و اگر به فضایی بیشتر نیاز دارید تا ۲۵۶ گیگابایت کارت حافظه می‌توانید به گوشی اضافه کنید. J7 Prime با اندروید مارشمالو عرضه شده است و احتمالا آپدیتی برایش عرضه نخواهد شد. رابط کاربریTouchWiz  سامسونگ برای همه کاربرانی که با گوشی‌های سامسونگ کار کرده‌اند کاملا آشناست. رابط کاربری تغییر زیادی نسبت به سال‌های گذشته نکرده و تنها کمی سبک‌تر شده است و این موضوع باعث روان‌تر شدن کار با گوشی می‌شود. تعدادی از نرم‌افزارهای مایکروسافت نظیر Word ،Excel ،OneDrive ،OneNote ،PowerPoint به‌صورت پیش فرض روی گوشی نصب‌اند. نرم‌افزار Smart Manager هم می‌تواند کمک زیادی به مدیریت حافظه رم و باتری کند؛ پس بهتر است هر چند وقت بک بار از آن استفاده کنید.

دوربین

دوربین همیشه یکی از گزینه‌های مهم در انتخاب گوشی هوشمند است. دوربین اصلی J7 Prime نسبت به J7 (2016) تغییری نکرده است و از نظر کیفیت تفاوتی احساس نمی‌شود. J7 Prime به دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم ۱٫۹ مجهز است. این دوربین در شرایط نوری مناسب عکس‌های خوبی می‌گیرد و جزئیات عکس به‌خوبی ثبت می‌شود، اما عکس‌های گرفته‌شده در نور کم و شب نویز زیادی دارند. منوی دوربین امکانات خوبی در اختیار کاربر قرار می‌دهد: حالت عکاسی Pro که در آن می‌توانید حساسیت ایزو، نور و دیگر تنظیمات را انجام دهید، پانوراما، HDR و غیره. همان‌طور که می‌دانید  J7 (2016) مجهز به دوربین جلوی ۵ مگاپیکسلی است و حالا در J7 Prime این دوربین ۸ مگاپیکسلی شده، اما متاسفانه این دوربین عکس‌های در حد انتظاری نمی‌گیرد و می‌شود گفت کیفیت عکس‌ها از دوربین ۵ مگاپیکسلی استفاده‌شده در گوشی‌های دیگر سامسونگ بهتر نیست. درمجموع نمی‌توان از دوربین گوشی میان‌رده انتظار زیادی داشت.

  

  

  

  

سایر امکانات

هر دو سیم‌کارت J7 Prime از شبکه ۴G پشتیبانی می‌کنند، اما فقط با یکی از آن‌ها در لحظه می‌توانید به شبکه ۴G متصل شوید. مکالمه هم از کیفیت بالایی برخوردار ست و اسپیکر صدای مخاطب کیفیت لازم را دارد. مانند دیگر گوشی‌های هوشمند، امکاناتی چون وای‌فای و بلوتوث هم در J7 Prime موجود است و علاوه بر این‌ها قابلیت USB On-The-Go نیز پشتیبانی می‌شود و می‌توانید فلش‌هایتان را با خیال راحت به گوشی متصل کنید. تنها اسپیکر دستگاه، که در سمت چپ قرار دارد، صدای نسبتا خوبی ارائه می‌دهد و این بار مشکل خفه شدن صدا با قرار دادن گوشی روی میز را نخواهید داشت.

صفحه نمایش

نسبت به J7 (2016) صفحه نمایش Super AMOLED جای خود را به صفحه نمایش PLS TFT داده و در عوض رزولوشن تصویر از اچ‌دی به فول اچ‌دی و تراکم پیکسلی از ۲۶۷ به ۴۰۱ ارتقا پیدا کرده است. انعکاس نور در صفحه نمایش زیاد است و برای دیدن محتویات صفحه نمایش در فضای باز نیاز به تغییر جهت گوشی دارید. پنل‌های LCD IPS زاویه دید بالایی دارند و به‌خوبی در هر زاویه‌ای محتویاتشان خوانده می‌شود. کیفیت رنگ‌ها و میزان کنتراست در این صفحه نمایش هیچ کم و کاستی از صفحه نمایش AMOLED ندارد و کاملا برای تماشای فیلم، وب‌گردی و بازی مناسب است. سامسونگ در قسمت تنظیمات صفحه نمایش گزینه‌ای به‌عنوان Outdoor قرار داده است. با استفاده از این گزینه روشنایی صفحه نمایش به مدت ۱۵ دقیقه در بالاترین حد خود قرار می‌گیرد و متن‌ها و محتویات خواناتر می‌شوند.

باتری

میزان ظرفیت باتری  برابر با J7 Prime 3300 میلی‌آمپرساعت است، دقیقا مانند J7 (2016)، اما دیگر نمی‌توانید خودتان آن را تعویض کنید. اگر از همه امکانات گوشی نظیر وب‌گردی، پخش فیلم، بازی و تماس تلفنی زیاد استفاده کنید، تقریبا در پایان روز باید گوشی را شارژ کنید. البته قابلیت Ultra Power Saving Mode برای J7 Prime موجود است و در مواقع ضروری با قطع کردن تمام امکانات غیر از امکان تماس به کمک شما می‌آید. J7 Prime به قابلیت شارژ سریع مجهز نیست؛ بنابراین برای شارژ دستگاه کمی بیشتر باید تحمل داشته باشید. بعد از گذشت یک ساعت حدود ۵۰ درصد از ظرفیت باتری شارژ می‌شود و احتمالا شارژ کامل حدود دو ساعت طول می‌کشد.

نظر نهایی

همان‌طور که گفتیم، سامسونگ در بازار میان‌رده‌ها برند موفقی بوده و فروش زیاد میان‌رده‌های این برند گویای همه چیز است. J7 Prime میان‌رده‌ای خوب و جدید در بازه قیمتی تا یک میلیون تومان است. بدنه فلزی، رم ۳ گیگابایتی و صفحه نمایش بزرگ می‌تواند از دلایل انتخاب این اسمارت فون باشد. قسمت ناامیدکننده این گوشی دوربین دوم و کیفیت کم عکس‌های دوربین اصلی در نور کم است که چنگی به دل نمی‌زند. قیمت دستگاه هم در بازار کمی بالاست و با این رده قیمتی گوشی‌هایی چون لنوو Vibe Z2 Pro با امکانات بالاتر در بازار پیدا می‌شوند.

 

Call Now Button