مدتی است که تعدادی از برنامههای مخرب بدون اطلاع کاربران اندروید روی گوشی دانلود و نصب میشوند و به این وسیله عملیات تخریب آغاز میشود. هکرها از طریق باگی به نام Googlian تاکنون اکانت گوگل ۱٫۳ میلیون نفر را هک کردهاند. این بدافزار اطلاعات مورد نیازش را از گوشی قربانی جمع میکند و یک روت کیت روی آن نصب میکند. (روت کیت مجموعهای از نرمافزارهاست که کنترل سیستم را بدون اینکه کاربر متوجه شود در دست میگیرد.) خطر از آنجا شروع میشود که اکثر کاربران هنگام ساخت حساب کاربری در شبکههای اجتماعی یک پسورد واحد را بارها وارد میکنند که با لو رفتن یکی از آنها تمام اطلاعات کاربر در سرویسهای مختلف به خطر میافتد.
در حملات اخیر بخشهای مختلفی از زندگی خصوصی کاربران از جمله عکسها، گوگل داکس، حساب کاربری جیمیل و بسیاری دیگر از سرویسهای گوگل مورد هجوم قرار گرفته است. هرکدام از این بخشها حاوی اطلاعات مهمی بوده که به نوعی زندگی خصوصی کاربران محسوب میشود. خوشبختانه نسخههای جدید اندروید مانند مارشمالو و نوقا از این آسیب در امان ماندهاند؛ البته به این نکته هم دقت داشته باشید که درصد بسیار پایینی از کاربران این بهروزرسانیها را دریافت کردهاند. این آسیب گوشیهایی را تهدید میکند که اندروید جلیبین، کیتکت و لالیپاپ دارند. طبق تخمینها از جمله ۱٫۳ میلیون کاربری که اطلاعات شخصی خود را از دست دادهاند ۵۷ درصد آنها در قاره آسیا، ۱۹ درصد در آمریکا، ۱۵ درصد آفریقا و ۹ درصد در اروپا ساکناند.
شما هم میتوانید با کلیک روی این لینک و تایپ کردن آدرس ایمیلتان از هکنشدن آن اطمینان حاصل کنید. برای این کار کافی است آدرس ایمیل خود را در صفحهای که باز میشود وارد کنید، گزینه I’M Not Robot را تیک بزنید و Check را انتخاب کنید. به محض انتشار این خبر، گوگل اپلیکیشنهای مخرب را حذف کرده است، اما دیگر برای اطلاعات ازدسترفته کاری از دست کسی برنمیآید. طبق آمار روزانه حدودا ۱۳۰۰۰ گوشی جدید تحت تاثیر این بدافزار قرار میگیرند که در این صورت کاربر مجبور میشود گوشی اندرویدی خود را فلش کند و تمام رمزهای عبور خود در سرتاسر دنیای وب را تغییر دهد.
نظر شما درباره امنیت اندروید چیست؟ آیا شما هم به این موضوع اعتقاد دارید که گجتهای آیاواس از امنیت بالاتری برخوردارند؟ امنیت اطلاعات و رمزهای عبور چقدر برایتان اهمیت دارد و برای حفظ آنها چه اقداماتی انجام میدهید؟