سامسونگ سال ۲۰۱۶ را با گلکسی اس۷ طوفانی آغاز کرد که پس از معرفی نوت۷ وضعیت میتوانست بهتر از این هم بشود، اما یک نقص فنی کوچک کار دست کرهایها داد و در نهایت به جمعآوری فبلتها از بازار ختم شد. حالا دیگر گذشتهها گذشته و سال ۲۰۱۷ را با تمام گجتهای هیجانانگیزش در پیش داریم. قطعا یکی از جذابترین آنها پرچمدار سامسونگ، گلکسی اس۸، است که چشم میلیونها کاربر به آن دوخته شده. در ادامه شایعات منتشرشده درباره پردازنده این گوشی را بررسی میکنیم. با جیاسام همراه باشید.
همانطور که انتظار میرفت، اس۸ هم با دو مدل پردازنده تولید میشود که یکی از آنها اصالت کرهای و دیگری امریکایی دارد. درباره کوالکام اسنپدراگون ۸۳۵ که تقریبا چیز ناگفتهای وجود ندارد، اما اگزینوس ۸۸۹۵ هنوز در هالهای از ابهام است. شایعات عجیب و غریبی درباره این چیپ منتشر شده که اگر صحت داشته باشد، کار رقبایی مانند مدیاتک، هوآوی و اپل سخت میشود. به عنوان مثال، احتمالا فرکانس پردازنده این دستگاه روی ۳ گیگاهرتز تنظیم شود که یک غول بی شاخ و دم از آن میسازد. از سویی احتمال میرود از آخرین و قویترین شتابدهنده گرافیکی ARM با نام Mali-G71 برای پردازش محیطهای گرافیکی استفاده شود.
همانطور که مشاهده میکنید، تصویر فوق مشخصات اسنپدراگون ۸۳۵ را با اگزینوس ۸۸۹۵ مقایسه میکند. اگر اطلاعات مندرج در تصویر درست باشد، سال آینده شاهد دو نسخه از ۸۸۹۵ هستیم که در همه موارد به جز دو بخش کاملا شبیه یکدیگرند. اولین تفاوت این است که فرکانس ۸۸۹۵M حدودا ۲۰۰ مگاهرتز از ۸۸۹۵V سریعتر است و تفاوت دوم هم اینکه شتابدهنده گرافیکی اولی دو هسته پردازشی بیشتر از دومی دارد.
بیشتر بخوانید:
آیا گلکسی اس۸ فضای رم ۸ گیگابایتی دارد؟
آیا گلکسی اس۸ به S Pen مجهز میشود؟
از جمله دیگر مشخصات این پردازنده باید به لیتوگرافی ۱۰ نانومتری، هشت هسته فعال با چهار هسته پرمصرف M2 و چهار هسته کممصرف با معماری Cortex-A53 اشاره کرد. هستههای پرمصرف M و V به ترتیب روی فرکانس ۲٫۵ و ۲٫۳ گیگاهرتز تنظیم میشوند و هستههای کممصرف هردو مدل نیز از سرعت ۱٫۷ گیگاهرتز بهره میبرند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم دو نسخه در تعداد هستههای شتابدهنده گرافیکی نیز تفاوت دارند؛ بدین ترتیب نسخه M دارای ۲۰ هسته و V حاوی ۱۸ هسته است که فرکانس هستههای هردو روی سرعت ۵۵۰ مگاهرتز محدود شده است.
از جمله امکانات جانبی پردازنده هم میتوان به پشتیبانی از رم LPDDR4، حافظههای پرسرعت UFS 2.1، نمایشگر ۴K و اتصالات Cat.16 LTE اشاره کرد. شایعات حاکی از آن است که این محصول در بازه زمانی سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ آماده فروش میشود که به شایعه معرفی گلکسی اس۸ در اواخر فروردین ماه قوت میبخشد. با توجه به اینکه سامسونگ هم پردازندههای خودش و هم اسنپدراگون ۸۳۵ را برای کوالکام تولید میکند منطقی است که زمان تولید رقیب امریکایی با همتای کرهای متقارن باشد.
از جمله امکانات اسنپدراگون ۸۳۵ هم میتوان به هستههایی با معماری Kryo و فرکانس ۳ گیگاهرتزی، هستههای ضعیفتر با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز، شتابدهنده گرافیکی ادرنو ۵۴۰، پشتیبانی از نمایشگر ۴K، اتصالات Cat.16 LTE، رم LPDDR4 و حافظههای پرسرعت UFS 2.1 اشاره کرد.
نظر شما درباره پردازنده گلکسی اس۸ چیست؟ آیا پرچمداران ۲۰۱۷ توانایی رقابت با این غول کرهای را دارند؟ به نظر شما استفاده از پردازنده ۳ گیگاهرتزی در گوشی موبایل لازم است؟