کدام را انتخاب می‌کنید؟ LG G6 یا BlackBerry KEYone

دو گوشی LG G6 و blackBerry KEYone از بهترین گوشی‌های امسال هستند که توسط سازندگان نام‌آشنایی ساخته شده‌اند. در این مطلب می‌خواهیم این دو را از جهات مختلف با هم مقایسه کنیم

دو گوشی LG G6 و BlackBerry KEYone امسال معرفی شدند و بارها توسط رسانه‌های مختلف و اغلب کاربران به خاطر ویژگی‌های توانمندشان، مورد تحسین قرار گرفتند. کمپانی کانادایی BlackBerry برای مدتی طولانی، از برترین سازندگان گوشی‌های همراه به شمار می‌آمد و KEYone تازه‌ترین پرچم‌دارش است. کمپانی کره‌ای ال‌جی هم سال‌هاست که توانایی‌اش را در طراحی‌ گوشی‌های هوشمند با تغییر و بهبود مداوم به نمایش می‌گذارد و G6 نسل ششم گوشی‌های آن از سری G  است. KEYone نمونه موفقی از یک گوشی هوشمند مدرن با صفحه‌کلید فیزیکی QWERTY است و G6 را باید یکی از تازه‌ترین پرچم‌دارهای ال‌جی با قیمت تقریبا مناسب بدانیم. این دو گوشی از اغلب ویژگی‌های استاندارد گوشی‌های سطح بالا و حرفه‌ای امسال، پشتیبانی می‌کنند و البته چند خصوصیت منحصربه‌فرد هم دارند که عملکردهای خاصی را به آن‌ها اضافه می‌کند. شما فکر می‌کنید کدام‌یک انتخاب مناسب‌تری باشد؟

 

مشخصات LG G6 BlackBerry KEYone
صفحه‌نمایش

۵٫۷ اینچ از نوع IPS LCD با وضوح تصویر ۲۸۸۰ × ۱۴۴۰ (۵۴۶dpi)، محافظ Corning Gorilla Glass 3

۴٫۵ اینچ از نوع IPS LCD با وضوح تصویر ۱۶۲۰ × ۱۰۸۰ (۴۳۳ppi)، محافظ Corning Gorilla Glass 4

پردازنده داخلی

کوالکام اسنپ‌دراگون ۸۲۱، CPU ۴ هسته‌ای با قدرت فرکانس ۲٫۳۵ گیگاهرتز

کوالکام اسنپ‌دراگون ۶۲۵، CPU ۸ هسته‌ای با قدرت فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز

GPU

 Adreno 530 GPU

 Adreno 506 GPU

RAM

۴ گیگابایت

۳ گیگابایت

حافظه داخلی

۳۲ گیگابایت/۶۴ گیگابایت/ ۱۲۸ گیگابایت، قابل ارتقا

۶۴ گیگابایت/ قابل ارتقا

دوربین اصلی

۱۳ مگا پیکسل، دیافراگم ۱٫۸، ۳-axis OIS، PDAF + لنز دوم ۱۳ مگا پیکسل، دیافراگم ۲٫۴، فوکوس و فلشLED

۱۲ مگا پیکسل، دیافراگم ۲٫۰،PDAF، دو فلش LED

دوربین سلفی

۵ مگا پیکسل، دیافراگم ۲٫۲

۸ مگا پیکسل، دیافراگم ۲٫۲

باتری

۳۳۰۰ میلی‌آمپر، لیتیوم-پلیمری، غیرقابل تعویض

۳۵۰۵ میلی‌آمپر، لیتیوم-یونی، غیرقابل تعویض، مجهز به تکنولوژی شارژ سریع نسخه ۳٫۰

ابعاد و وزن

۱۴۸٫۹ × ۷۱٫۹ × ۷٫۹ میلی‌متر و ۱۶۳ گرم

۱۴۹٫۱ × ۷۲٫۴ × ۹٫۴ میلی‌متر و ۱۸۰ گرم

حسگرها

حسگر اثرانگشت، شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطب‌نما، فشارسنج

حسگر اثرانگشت، شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطب‌نما

شبکه‌های ارتباطی

GSM، HSPA، LTE، NFC، بلوتوث نسخه ۴٫۲، Wi-Fi، USB Type-C

GSM، HSPA، LTE، NFC، بلوتوث نسخه ۴٫۲، Wi-Fi، USB Type-C

سیستم عامل

اندروید نوقا نسخه ۷٫۰، قابل ارتقا به اندروید O

اندروید نوقا نسخه ۷٫۱، قابل ارتقا به اندروید O

 

LG G6

G6 آخرین و تازه‌ترین پرچم‌دار کمپانی ال‌جی، ازلحاظ پردازنده داخلی در حد رقیبان پرچم‌دارش نیست اما بسیار زیبا طراحی شده و با توجه به کیفیت ساخت و عملکرد فوق‌العاده‌اش، یکی از بهترین گوشی‌های سطح بالای بازار به شمار می‌آید. یکی از نقاط قوت این گوشی، قیمت منطقی‌اش در مقابل گوشی‌های مانند Galaxy S8 و Sony xperia ZX Premium است. این گوشی هوشمند صفحه‌نمایش ۵٫۷ اینچی از نوع IPS LCD با وضوح تصویر کواد اچ‌دی (۲۸۸۰ × ۱۴۴۰) و نسبت نمایش جالب ۱۸:۹ دارد و از تراشه کوالکام اسنپ‌دراگون ۸۲۱ با پردازنده ۴ هسته‌ای قدرت می‌گیرد که قدرت فرکانس دو هسته آن ۱٫۶ گیگاهرتز است و دو هسته دیگرش هم ۲٫۳۵ گیگاهرتز قدرت دارند. پردازش گرافیکی در این گوشی بر عهده Adreno 530 است و ۴ گیگابایت رم دارد. حافظه داخلی G6 در نسخه‌های مختلف ۳۲ گیگابایت، ۶۴ گیگابایت و ۱۲۸ گیگابایت در نظر گرفته شده که با کارت حافظه جانبی microSD تا ۲ ترابایت، ارتقا می‌یابد.

LG G6 به ماژول دوربین با لنز دوگانه در پنل پشتی مجهز شده که هر دو لنز آن ۱۳ مگا پیکسلی هستند. لنز اصلی آن با دیافراگم ۱٫۸، لرزشگیر اپتیکال سه جهته و PDAF طراحی شده و لنز دوم هم از نوع زاویه باز (۱۲۵ درجه) با دیافراگم ۲٫۴ و ویژگی فوکوس ثابت است و دو فلش LED این دو لنز را همراهی می‌کنند. این دو لنز به‌صورت جداگانه عمل کرده و کاربران باید در هنگام اقدام به ثبت تصویر، لنز موردنظر را خودشان انتخاب کنند. دوربین ۵ مگا پیکسلی سلفی با دیافراگم ۲٫۲ در پنل جلوی G6 تعبیه شده و قادر است ویدیوها را با کیفیت ۱۰۸۰ و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه ضبط کند. دوربین اصلی آن هم می‌تواند ویدیوهای ۲۱۶۰ را با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه و ویدیوهای ۱۰۸۰ را تا سرعت ۶۰ فریم در ثانیه ثبت کند.

این گوشی برخلاف G5، به اینفرارد مجهز نشده اما باتری آن نسبت به باتری ۲۸۰۰ میلی‌آمپری G5 بهبود یافته و ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ظرفیت دارد. این باتری همچنین با توجه به پردازنده کوالکام اسنپ‌دراگون ۸۲۱، به تکنولوژی شارژ سریع نسخه ۳٫۰ مجهز شده است. G6 به حسگرهای متعددی ازجمله شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، فشارسنج و قطب‌نما مجهز شده و حسگر اثرانگشت آن هم در پنل پشتی تعبیه شده است. این گوشی همچنین با پشتیبانی از NFC، امکان پرداخت موبایلی از طریق سیستم‌هایی مانند Android Pay میسر می‌سازد. سیستم‌عامل پیش‌فرض این گوشی، اندروید نوقا نسخه ۷٫۰ است و انتظار می‌رود که به اندروید O هم ارتقا یابد. این گوشی همچنین یکی از اولین گوشی‌های هوشمند به‌جز نسل اول پیکسل است که دستیار هوشمند گوگل به‌صورت پیش‌فرض روی آن نصب شده. گوشی LG G6 در ابعاد ۱۴۸٫۹ × ۷۱٫۹ × ۷٫۹ میلی‌متر ساخته شده و وزنش هم معادل ۱۶۳ گرم گزارش شده است.

پیش از اقدام به خرید این گوشی حتما به خاطر داشته باشید که کمپانی ال‌جی، G6 را در نسخه‌های مختلفی وارد بازارهای سرتاسر جهان کرده است و مثلا نسخه آمریکایی آن از شارژ بی‌سیم Qi پشتیبانی می‌کند اما نسخه‌ ۳۲ بیتی Quad DAC آن انحصارا در کره جنوبی و چند کشور آسیایی دیگر به عرضه می‌رسد. رادیو با طول موج FM هم یکی دیگر از این ویژگی‌هاست که تنها در برخی از نسخه‌های گوشی مذکور، وجود دارد. همچنین مقدار حافظه داخلی با توجه به موقعیت مکانی شما متفاوت خواهد بود. نسخه ۶۴ گیگابایتی G6 در کره جنوبی، هند و سایر کشورهای شمالی آسیا در دسترس قرار گرفته‌اند اما تنها نسخه ۳۲ گیگابایتی آن وارد بازار امریکای شمالی شد. البته ال‌جی پس‌ازآن تصمیم گرفت نسخه ۱۲۸ گیگابایتی گوشی مذکور را با Hi-Fidelity Quad DAC و شارژ بی‌سیم Qi، در سرتاسر نقاط جهان عرضه کند.

BlackBerry KEYone

اگر خوب خاطرتان باشد، بلک‌بری سال‌ها از نام‌آورترین سازندگان گوشی‌های همراه بود و این کمپانی به‌یک‌باره در سال ۲۰۰۷ و بعد از معرفی اولین آیفون، دچار شکست شد. پس‌ازاین اتفاق، معرفی اندروید و رشد استفاده کاربران از گوشی‌های اندرویدی هم اوضاع را برای آن‌ها بدتر کرد و باعث شد تا سهام این کمپانی به شدت افت کند. متاسفانه این کمپانی نتوانست خودش را با تغییرات تازه در دنیای موبایل به‌سرعت وفق دهد و ارزشش در طی دهه گذشته کاهش یافت. بلک‌بری سرانجام پس از سال‌ها با معرفی گوشی PRIV پا به عرصه گوشی‌های اندرویدی گذاشت. البته این گوشی نتوانست به موفقیتی که بلک‌بری آرزویش را داشت، دست یابد اما KEYone توانسته با مشخصات فنی توانمند و طراحی خاصش، توجه بسیاری را به خود جلب کند.

گوشی BlackBerry KEYone بدنه‌ای کاملا فلزی با لبه‌های خمیده دارد و پنل پشتی آن به‌گونه‌ای طراحی شده که از لیز خوردنش جلوگیری می‌کند. همان‌طور که می‌دانید، امروزه عصر گوشی‌های لمسی با صفحه‌نمایش‌های بزرگ است اما بلک‌بری گوشی هوشمندی عرضه کرده که در کنار صفحه نه چندان کوچکش، یک صفحه‌کلید فیزیکی QWERTY هم دارد. KEYone صفحه‌نمایش ۴٫۵ اینچی از نوع IPS LCD دارد که اندازه آن با توجه به موقعیت صفحه‌کلید مذکور، طراحی شده است. این صفحه‌نمایش با وضوح تصویر ۱۶۲۰ × ۱۰۸۰ و نسبت نمایش ۳:۲ طراحی شده است. گوشی مذکور از تراشه کوالکام اسنپ‌دراگون ۶۲۵ قدرت می‌گیرد که پردازنده ۸ هسته‌ای Cortex-A53 با قدرت فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز دارد و پردازنده گرافیکی آن هم Adreno 506 با قدرت فرکانس ۶۵۰ مگاهرتز است. این گوشی ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی دارد که با کارت حافظه جانبی microSD تا ۲۵۶ گیگابایت ارتقا می‌یابد. KEYone به باتری لیتیوم یونی غیرقابل تعویض با ظرفیت ۳۵۰۵ میلی‌آمپر مجهز شده و از تکنولوژی شارژ سریع نسخه ۳٫۰ کوالکام پشتیبانی می‌کند. سیستم‌عامل پیش‌فرض این گوشی، اندروید نوقا نسخه ۷٫۱ است.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم BlackBerry KEYone بهره گرفتن از دوربین اصلی با لنز ۱۳ مگا پیکسلی درست مانند نسل اول Pixel و pixel XL است. دوربین اصلی این گوشی با دیافراگم ۲٫۰ طراحی شده و از ویژگی‌های متعددی ازجمله فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) و دو فلش LED پشتیبانی می‌کند و دوربین سلفی‌اش هم ۸ مگا پیکسلی با دیافراگم ۲٫۲ است. این گوشی همچنین مانند دو نسخه قبلی BlackBerry یعنی DTEK50 و DTEK60 به دکمه موسوم به Convenience Key در کناره راست و درست پایین دکمه تنظیم صدا مجهز شده است. حسگر اثرانگشت KEYone در دکمه فاصله درون صفحه‌کلید فیزیکی آن تعبیه شده و ابعادش هم ۱۴۹٫۱ × ۷۲٫۴ × ۹٫۴ میلی‌متر است. این گوشی حدودا ۱۸۰ گرم وزن دارد.

مهم‌ترین و برجسته‌ترین نکته درباره KEYone صفحه‌کلید فیزیکی آن است. این گوشی ممکن است باب میل اغلب کاربران نباشد اما وجود صفحه‌کلید فیزیکی در کنار این طراحی ظاهری زیبا، حس نوستالژی را در تمامی ما بیدار می‌کند و کاملا مناسب کاربرانی طراحی شده که می‌خواهند در کنار مدرن بودن و بهره‌گیری از جدیدترین تکنولوژی روز، حس کلاسیک گوشی‌های همراه را هم باقی نگه دارند. برخی معتقدند که صفحه‌کلید فیزیکی دیگر امضا و نشانه مخصوص کمپانی BlackBerry شده و برخی دیگر هم می‌گویند که این کمپانی قصد دارد با عرضه KEYone، مفید بودن صفحه‌کلید فیزیکی را دوباره یادآور شود. جالب است بدانید که بسیاری از کاربران و علاقه‌مندان BlackBerry بارها از این کمپانی درخواست کردند که گوشی‌های مجهز به صفحه‌کلید QWERTY را دوباره احیا کند و تولید KEYone درواقع پاسخ مثبت سازنده‌اش به این افراد است. البته BlackBerry پیش‌ازاین هم گوشی PRIV را با صفحه‌کلید فیزیکی معرفی کرده بود. PRIV نتوانست به موفقیت چندانی دست پیدا کند اما KEYone نمونه موفقی از یک گوشی هوشمند مدرن و امروزی با صفحه‌کلید فیزیکی است.

کلام آخر

هر دو گوشی LG G6 و BlackBerry KEYone به نسب ویژگی‌های فنی و ظاهری‌شان، گوشی‌های فوق‌العاده‌ای هستند اما مخاطب و کاربر هدف آن‌ها متفاوت است یا بهتر بگوییم برای دو بازار مختلف طراحی شده‌اند. این دو گوشی معایب و مزیت‌های متعدد و البته متفاوتی دارند اما G6 از سوی بسیاری از کاربران مورد تأیید قرار گرفته و نباید فراموش کنیم که تعداد طرفداران و کاربرانش هم بیشتر است. این گوشی از بهترین پرچم‌دارهای امسال است و اگر قصد دارید یک گوشی سطح بالا با قیمت نه چندان گزاف تهیه کنید، G6 یکی از بهترین انتخاب‌هاست. گوشی KEYone از طرف دیگر، بهترین نمونه اعمال صفحه‌کلید فیزیکی روی یک گوشی اندرویدیست و بدون شک برای تمام کاربران و علاقه‌مندان پروپاقرص BlackBerry، بهترین انتخاب موجود در بازار است. این گوشی در حال حاضر توانمندترین گوشی BalckBerry در ترکیب صفحه‌کلید فیزیکی QWERTY با گوشی‌های هوشمند اندرویدی به شمار می‌آید.

Call Now Button